Rezervoare de lichide

Rezervoare de lichide pot fi supraterane si subterane si se folosesc pentru captarea apei pluviale, evacuarea apei din statii de epurare sau pentru retentia apei potabile.

Capacitate 2000L – 150.000L

rezervoare-lichide-300x277

  • Rezervoare de lichide pentru: apa pluviala (pentru a capta apa de pe acoperis si a o refolosi)
  • Rezervoare de lichide pentru: apa evacuata din statia de epurare (contine foarte multi agenti de fertilizare a solului si este indicat utilizarea pentru irigarea spatiilor verzi)
  • Rezervoare de lichide pentru: retentia apei potabile (in cazul in care imobilul este racordat la o aductiune de apa individuala prin put forat)
  • Rezervoare de lichide pentru: spalatorii (pentru captarea apei uzate si reintroducerea ei in sistem dupa trecerea printr-un separator de hidrocarburi)
  • Rezervoare de lichide pentru: combustibili
La alegerea amplasamentului rezervorului se vor evita, pe cat posibil, versantii cu pante abrupte, instabili sau care isi pot pierde stabilitatea prin lucrarile de excavatie si terenurile cu apa freatica la suprafata, macroporice, tasabile sau cu capacitate portanta redusa.

1. Se excaveaza manual sau mecanizat o groapa cu 30 – 40 cm mai mare decat dimensiunile gabaritice ale recipientului. Adancimea acesteia rezulta din diametrul recipientului la care se adauga cota de ingropare a conductei de canalizare la racordul cu rezervorul si stratul de nisip de 10 – 20 cm de pe fundul gropii. Baza gropii trebuie sa fie perfect plana si destul de rezistenta pentru a suporta sarcina recipientului plin.

2. Se va aseza recipientul pe fundul gropii folosindu-se franghii sau pamblici suficient de rezistente pentru a sustine greutatea acestuia si se verifica orizontalitatea amplasarii cu ajutorul unei nivele cu bula de aer. Materialul de umplutura va fi nisip sau pamant ( fara pietre, moloz sau alte particule ce pot fi concentratori de tensiune pentru peretii recipientului ) !!!

3. Se umple spatiul dintre peretii gropii si recipient cu material de uplutura in straturi succesive de circa 40 cm pana la jumatatea recipientului. Fiecare strat trebuie compactat cu atentie (sau inundat cu apa ), astfel incat sa umple tot spatiul din jurul recipientului.

Continuati sa umpleti groapa asa cum a fost prezentat mai sus, fara a depasi 60 cm strat de umplutura deasupra rezervorului !

Este permis accesul pietonal deasupra rezervorului astfel montat.

NU este admisa circulatia auto sau altor vehicule!

Daca se doreste carosabilitate atunci trebuie retinut ca aceasta nu este data de recipient ci de placa din beton armat turnata deasupra acestuia. Sprijinirea placii din beton armat se va face, fara a afecta recipientul, folosind una dintre metodele specifice ( stalpi independenti, pereti din beton, cuva din beton, etc.)

Este recomandabil ca rezervorul sa fie montat in zona cu panza freatica la o adancime mai mare decat diametrul recipientului.

Consultanta profesionala

Pentru orice intrebare legata de sistemele noastre de epurare, in functie de locatia dumneavoastra, exista un consultant care va raspunde la intrebari telefonic si se va deplasa in cazul in care este necesar pentru a evalua corect circumstantele de montaj.

Cere oferta