Statii de epurare monobloc

Design
Statie de epurare S2

Volum Util – 2000 litri

Dimensiuni – Ø 1.2 m , L 2.1 m

4 compartimente

Tripla ranforsare fibra sticla

Garantie 15 ani

3999 LEI

Preturile includ toate taxele

Design
Statie de epurare S3

Volum Util – 3000 litri

Dimensiuni – Ø 1.6 m , L 1.8 m

4 compartimente

Tripla ranforsare fibra sticla

Garantie 15 ani

4799 LEI

Preturile includ toate taxele

Design
Statie de epurare SG3

Volum Util – 3000 litri

Dimensiuni – Ø 1.6 m , L 1.8 m

5 compartimente

Tripla ranforsare fibra sticla

Separator de grasimi incorporat

Garantie 15 ani

5399 LEI

Preturile includ toate taxele

Design
Statie de epurare SG3 PLUS

Volum Util – 3000 litri

Dimensiuni – Ø 1.6 m , L 1.8 m

5 compartimente

Tripla ranforsare fibra sticla

Avertizor pentru vidanjare

Separator de grasimi incorporat

Garantie 15 ani

5699 LEI

Preturile includ toate taxele

Design
Statie de epurare S4 PREMIUM

Volum Util – 4000 litri

Dimensiuni – Ø 1.6 m , L 2.4 m

5 compartimente

Tripla ranforsare fibra sticla

Avertizor pentru vidanjare

Separator de grasimi incorporat

Garantie 15 ani

7329 LEI

Preturile includ toate taxele

Asiguram transportul oriunde in tara

Kit Montaj GRATUIT ce contine:  cutie metalica, suflanta, 4 ml furtun, conectori, coliere

Punere in functiune GRATUITA

 Sistemele de epurare pot ingloba volumele si caracteristicile necesitatilor dumneavoastra.

Statia de Epurare  pentru tratarea apelor uzate menajere este capabila sa preia si sa epureze apa uzata provenita de la un numar de pana la maxim 9 locuitori echivalenti, destinata imobilelor care nu sunt conectate la un sistem centralizat de canalizare si in care exista un consum constant de apa.

Metoda de epurare, la o statie de epurare, are la baza principiul conform caruia aerarea puternica a unei ape uzate (bogata in substante organice) depozitata intr-un tanc de aerare are drept consecinta agregarea materiei fin suspendate si coloidale in flocoane. Flocoanele reprezinta substanta nutritiva si suportul nutritiv al bacteriilor, in acest fel acestea au o mare capacitate de absorbtie a substantelor organice din apa poluata ducand la descompunerea lor in microorganisme.

Marele avantaj la o statie de epurare – este dat de faptul ca ea poate fi proiectata pentru fiecare caz in parte, rezolvand astfel problemele dvs. legate de spatiul de amplasare, adancimea racordului de canalizare si implicit a evacuarii, nivelul ridicat al panzei freatice, modalitatea de deversare a apei etc.

O statie de epurare are minim 4 compartimente in functie de modelul de statie de epurare ales, predimensionate conform normativelor europene, pentru a conferi timpul necesar pentru fiecare etapa in parte dintr-un ciclu de epurare.

– primul compartiment al statiei de epurare este bazinul decantor (unde are loc decantarea mecanica, gravitational, a materiei solide si separarea grasimilor si uleiurilor vegetale , acestea ridicandu-se la suprafata compartimentului datorita diferentei de densitate intre grasimi si apa);
– al 2 lea compartiment al statiei de epurare este compartimentul de aerare, la baza caruia se afla un aerator ce forteaza descompunerea aeroba;
– al 3 lea compartiment al statiei de epurare este compartimentul de limpezire primara;
– al 4 lea compartiment este compartimentul de limpezire secundara de unde, mai apoi, apa este evacuata din statia de epurare,tot gravitational

A doua etapa – apa ajunge in urmatorul compartiment, gravitational, unde incepe procesul de aerare continua (descompunere aeroba cu ajutorul oxigenului). Aceasta se realizeaza cu ajutorul unui cilindru orizontal cu pori fini pe toata suprafata conectat la un minicompresor, ducand in final la descompunerea materiilor organice aflate in suspensie.

ministatie-omega-air-functionare1-300x228

 

In ultima etapa, apa ajunge in compartimentul de limpezire de unde, tot gravitational, dupa linistire, este evacuata .

1. Se excaveaza manual sau mecanizat o groapa cu 30 – 40 cm mai mare decat dimensiunile gabaritice ale recipientului. Adancimea acesteia rezulta din diametrul recipientului la care se adauga cota de ingropare a conductei de canalizare la racordul cu ministatia si stratul de nisip de 10 – 20 cm de pe fundul gropii. Baza gropii trebuie sa fie perfect plana si destul de rezistenta pentru a suporta sarcina recipientului plin.

omega-air-instalare-300x262

 

2. Se va aseza recipientul pe fundul gropii folosindu-se franghii sau panglici suficient de rezistente pentru a sustine greutatea acestuia si se verifica orizontalitatea amplasarii cu ajutorul unei nivele cu bula de aer.

3. Se umplu cu apa, alternativ sau concomitent, ambele compartimente ale ministatiei in proportie de 30-40% din volumul acesteia pentru a se asigura o asezare corecta pe fundul gropii. Materialul de umplutura va fi nisip sau pamant ( fara pietre, moloz sau alte particule ce pot fi concentratori de tensiune pentru peretii recipientului ) !!!

4. Se umple spatiul dintre peretii gropii si recipient cu material de uplutura in straturi succesive de circa 40 cm pana la jumatatea recipientului. Fiecare strat trebuie compactat cu atentie (sau inundat cu apa ), astfel incat sa umple tot spatiul din jurul recipientului.

5. Umpleti recipientul cu apa, alternativ sau concomitent, in ambele compartimente. Continuati sa umpleti groapa asa cum a fost prezentat mai sus, fara a depasi 60 cm strat de umplutura deasupra ministatiei de epurare !

6. Asigurati:
– un suport pentru cutia cu automatizarea aferenta ministatiei la o distanta de max. 3ml. de aceasta;
– alimentarea electrica (220 V) a cutiei de automatizare.

Este permis accesul pietonal deasupra ministatiei de epurare astfel montata.

NU este admisa circulatia auto sau altor vehicule !!!

Daca se doreste carosabilitate atunci trebuie retinut ca aceasta nu este data de recipient ci de placa din beton armat turnata deasupra acestuia.

Sprijinirea placii din beton armat se va face fara a afecta recipientul, folosind una dintre metodele specifice ( stalpi independenti, pereti din beton, cuva din beton, etc.) In terenuri mlastinoase, in cazul in care panza freatica este foate aproape de suprafata, recipientul trebuie asezat pe o placa din beton turnata in acest scop pe fundul gropii si ancorat de aceasta cu ajutorul unor sufe.

Dupa efectuarea operatiunilor descrise mai sus, PUNEREA IN FUNCTIUNE a ministatiei de epurare se va face de catre un reprezentant al producatorului.

Care este diferenta dintre Statie de epurare si Fosa septica?

Una din diferentele intre cele 2 sisteme de epurare ar fi gradul de epurare si anume: in cazul fosei septice ecologice gradul de epurare al apei la evacuare in drenaj este in proportie de 60%, ultimele 30% au loc natural in drenaj (de aici si obligativitatea utilizarii sistemului de drenaj in cazul foselor septice); cumulat ajungem la un grad de epurare de maxim 90%. In cazul statiilor de epurare gradul de epurare ajunge la 95% chiar 98% datorita fortarii descompunerii aerobe tot in interiorul statiei de epurare (de aici rezulta si optiunea de a nu evacua apa in drenaj, acesta nefiind necesar).

O alta diferenta ar fi posibilitatea de a deversa apa epurata direct in emisar, intr-o rigola sau recomandarea noastra: intr-un put absorbant, in cazul statiilor de epurare; pe cand in cazul foselor septice este obligatoriu ca evacuarea sa fie executata in sistemul de drenaj.

Numai in cazul statiilor de epurare avem posibilitatea de a capta apa epurata si de a o utiliza: prin reintroducerea ei in sistem, pentru spalarea auto, pentru stropirea gazonului si a gradinii (dar nu a legumelor si a fructelor); apa evacuata din statia de epurare contine foarte multi acizi grasi de aici si recomandarea noastra de a o utiliza in gradina, fertilizeaza solul natural cu efecte pe termen lung!

 In cazul foselor septice avem 3 conditii ce trebuie indeplinite:
– panza freatica trebuie sa fie la o adancime mai mare de 4-5 m ;
– sursa de apa potabila (fantana, aductiune de apa potabila din put vertical, rau, lac, etc), nu trebuie sa existe pe o raza de 10-12 m minim ;
– solul trebuie sa aiba un grad ridicat de permeabilitate/absorbtie ;

In cazul statiilor de epurare nu avem cele 3 conditii de mai sus.

Consultanta profesionala

Pentru orice intrebare legata de sistemele noastre de epurare, in functie de locatia dumneavoastra, exista un consultant care va raspunde la intrebari telefonic si se va deplasa in cazul in care este necesar pentru a evalua corect circumstantele de montaj.

Cere oferta